Engellilere Destek

Sivas - Sivas Belediyesi, Hayat Ağacı Derneği ve Avrupa Sivaslılar Birliği, engellilere 68 akülü araç, 32 tekerlekli sandalye ve 46 yürüteç dağıttı.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Avrupa Sivaslılar Birliği'nin önemli, hayırlı bir iş yaptığını belirterek, hayırsever iş adamları sayesinde yardımların devam edeceğini söyledi.

Kent nüfusunun 10 katı kadar Sivaslı'nın başka şehirlerde yaşadığını, bu gücün iyi kullanılması gerektiğini ifade eden Ürgüp, "Birlik ve beraberliği sağlamış olarak yolumuza devam edersek şehrimizin önü çok açılacaktır. Şehre yeni yatırımcılar gelecektir" dedi.

Ürgüp, engellilere, "Engellilik sizin tercihiniz değil. Sağlıklı insanlar da her zaman engelli adayıdır" diye seslendi.

Avrupa Sivaslılar Birliği Başkanı Ekrem Taştan da Avrupa'da yaşayan yaklaşık 500 bin Sivaslı'yı bir araya getirmeyi, kent kültürünün dejenere olmasını engelleyerek, ikinci, üçüncü nesle öğretilmesini sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Sivas'ta 16 bin 500'e yakın engelli bulunduğuna işaret eden Taştan, 2011'de akülü araç dağıtmaya başladıklarını, her yıl bunu tekrarlamaya özen gösterdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından 68 akülü araç, 32 tekerlekli sandalye ve 46 yürüteç engellilere teslim edildi.

Tören, halk oyunu ekibinin gösterisi ve mahalli sanatçıların konseriyle sona erdi.

Kaynak: AA