Eğitim İş 5 Haziran’da İş Bırakacak

Eğitim İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, 657 Sayılı Yasa’dan iş güvencesinin çıkarılmasının gündeme geleceğini öne sürerek 5 Haziran 2013 günü iş bırakma eylemi yapacaklarını belirtti.

Eğitim İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası’ndan iş güvencesinin çıkarılacağının gündeme geleceğini öne sürdü.

5 Haziran 2013 günü üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını belirten Kahveci, “Devlet memurlarını daha kolay işten atabilmek için de 657 devlet memurları yasasından iş güvencesini çıkarmak gerekmektedir. Böylece devlet memurlarının daha kolay işten çıkarılmalarının önü açılacaktır. Gerek sözleşmeli gerek başka isim altında görevlendirilen personelin idarecilerin iki dudağı altında kalarak köleleştirme devrini getirmek istemektedir. Bu amaçla 5 Haziran günü TBMM de alt komisyonlarda görüşülmesi beklenen 657’deki devlet memurlarının iş güvencesinin çıkarılması gündeme gelecektir. İşte bu gündem gereği işimize, aşımıza, sahip çıkmak, köleleşmeye karşı çıkmak için 5 Haziran günü üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. İş güvencesi çıkarılan bir devlet memurunun bundan sonra ben bir kamu personeliyim deme şansı olmayacaktır” dedi.

Kaynak: İHA