Çtso Başkanı Engin'in, Ak Parti'den Belediye Başkan Adayı Olacağı İddiası

Çanakkale - Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend Engin, AK Parti'den belediye başkan adayı olacağı iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

Engin, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale belediye başkanlığının, kente hizmet etmek için en değerli ve yüce makamlardan biri olduğunu belirtti.

Çanakkale için hizmet etme aşkıyla yananlar için makamın gerekli olmadığına dikkati çeken Engin, şunları kaydetti:

"Bu topraklara şehit düşen atalarımızın tek isteği vardı; vatan. Biz onların torunlarıyız ve bu topraklar atalarımızın mübarek kanlarıyla sulandı. Bizim de tek isteğimiz var; bu vatana, topraklara hizmet etmek. Bunun dışında bir makam ya da gelecek beklentimiz asla olmadı, olamaz. Bazı görevler vardır ki gerçekten o işe kabiliyetli insanlara verilmelidir. Çanakkalemiz her alanda işinin ehli insanlar tarafından idare edilmeli ve hızla ülke geleceğinde layık olduğu yere ulaşmalıdır. Ben Çanakkale'ye ülkemin gurur duyduğu İÇDAŞ'la geldim. İÇDAŞ'taki 40 bin kişilik ailemle bu topraklara hizmet etmekten onur duyuyorum. Belediye başkanlığı şüphesiz şahsım adına onur verici bir makamdır ancak şahsıma bu görevle ilgili ne doğrudan ne de dolaylı bir teklif olmadı. Bu değerli vazife için hiçbir şekilde adaylığım ne tarafımdan ne de AK Parti'nin değerli temsilcileri tarafından dile getirilmemiş, görüşülmemiştir. AK Parti'nin Çanakkale belediye başkan adayı olacağıma dair benim de herhangi bir beyanım olmamıştır. Bana dost sohbetlerinde sorulmuş olduğunda dahi bu yüce görevle ilgili olarak, 'Evet, böyle bir niyetim var' demedim."

Kaynak: AA