Beyşehir’de Hem’den Yıl Sonu Sergisi
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan yıl sonu sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Törende kürsüye gelen Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz, Avrupa ülkelerinde 15 yaş üstü yaygın eğitimden yararlanma oranının yüzde 10 iken Türkiye’de bu oranın yüzde 2 civarında olduğunu belirtti.
Beyşehir Halk Eğitim Merkezi olarak 8 aylık dönem içerisinde açılmış olan 413 kursta 7 bin 644 kursiyere hizmet verdiklerini anlatan Gündüz, Beyşehir nüfusunun köy ve kasabalarla birlikte yüzde 10’undan fazlasına hizmet verdiklerine vurgu yaparak, “Özellikle bu yıl idareci, öğretmen ve usta öğreticilerimizin üstün gayretleriyle son iki yılın toplamı kadar kurs açtık. 130 çeşit kursumuzda ortalama her ay 75 ücretli öğreticiye maaş ödendi. El sanatları, tarım, hayvancılık, yabancı diller, bilgisayar, sınavlara hazırlık, spor, müzik, folklör, CNC operatörlüğü, iş makinesi operatörlüğü gibi birçok çeşit kursla Beyşehirli’ye hizmet ettik” dedi.
Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi’nde açılan bağlama kursuna katılan kursiyerler, mini bir konser verdi. Folklör gösterilerinin ardından protokol bazı kursiyerlere kurs bitirme belgelerini verdi.
Törenin sonunda protokol mensupları serginin açılışını yaptı ve davetliler sergiyi gezdi.
