Antalya’da 11 Saatlik Taksim Eylemi

Antalya'da Taksim Gezi Parkı’nı bahane ederek cadde ve sokakları savaş alanına çeviren göstericilerin eylemi polisin müdahalesiyle 10 saat sonra sona erdi.

Antalya’da Taksim Gezi Parkı’nda yaşananları protesto etmek için bir araya gelen grup AK Parti’ye ulaşmak isteyince polisle karşı kaşıya gelmişti. Polise taş, sopa ve cam şişelerle saldıran göstericiler, caddelerdeki bank ve kamelyaları ataşe verdi. Refüjdeki demir korkulukları ve direkleri ile yol kapatan gruba polis basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçan grup şehir merkezine doğru ilerleyerek Güvenlik ve Ulus Mahallesi’ndeki konteynerlerini yollara devirdi, otobüs duraklarını yıktı. Yoldaki engelleri polisler kaldırdı. Barikatlar kurup buldukları lastik ve tahta parçalarını ateşe veren grup, atılan tüm biber gazına rağmen dağılmadı. Göstericilerin emniyet attığı taşlar nedeniyle Emniyet Müdürlüğü Binası’nın bire kaç camı kırıldı.

Saat 17.00’da başlayan gösteriler sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Polis şehrin ara sokaklarında gösterici kovaladı. Polis Cumhuriyet Meydanı’nda alkol alıp, taşkınlık yapan grubu ise dağıttı.

Gösteriler sonunda 40'den fazla kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

AK Parti İl binasında ise polisin güvenlik önlemi devam ediyor.
Kaynak: İHA