Ansiad'tan Sağduyu Çağrısı

Antalya - Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu, Taksik Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin yetkililere ve vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu.

Eroğlu, yaptığı açıklamada, boyutu kitlesel protestoya ulaşan, güvenlik güçleri ile vatandaşı karşı karşıya getiren bu tür olaylardan Türkiye'nin ders çıkarması gerektiğini belirtti.

Sağduyu ve provokasyonlara karşı dikkatli olunması yönünde çağrıda bulunan Eroğlu, toplumda her kesimin ve özellikle siyasetçilerin her türlü konuda duygusal davranmak yerine, özellikle huzurun tesisi için daha esnek bir bakış açısı sergilemesi gerektiğini vurguladı. Bu açıdan sivil toplum örgütlerine de önemli görevler düştüğüne ve provokasyonlara izin verilmemesi gerektiğine işaret eden Eroğlu, "Son zamanlarda büyük başarı sağladığımız ekonomideki istikrarı, demokratikleşme yönünde hızlı adımlarla tamamlamazsak arzu ettiğimiz başarılı sonuca ulaşamayız" dedi.

Taksim'de başlayarak tüm yurda yayılan sürecin yalnızca Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaç düzenlemesi ile ilgili şikayet olarak algılanmaması gerektiğini belirten Eroğlu, toplumun farklı alanlarda ortaya çıkan gerilimi, Taksim Gezi Parkı düzenlemesiyle açığa çıkardığını bildirdi. Eroğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Yetkili mercilerden gerginliği körükleyen değil, yatıştıran beyan ve kararlar beklemekteyiz. Muhalefetin de bu durumu oya tahvil etme çabasının doğru olmayacağı kanaatindeyiz. Yeni haftaya hükümetin yaşanan olaylardan ders çıkarmış, vatandaşlarımızın da provokasyona gelmemiş şekilde girmesini temenni ediyoruz."

Kaynak: AA