5 İlde Uyuşturucu Operasyonu

Şırnak - Şırnak, Gaziantep, Antalya, Denizli ve Burdur'da uyuşturucu ticareti yapan suç örgütüne yönelik operasyonlarda yakalanan 51 kişiden 16'sı tutuklandı.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Silopi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince ilçede ikamet eden bazı kişilerin örgütlü olarak uyuşturucu madde ticareti suçunu işledikleri, çevre illerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri okul önlerinde ve sokaklarda sattıkları bilgisinin elde edilmesi üzerine, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Yaklaşık 6 ay sürdürülen çalışmalar sonucunda düzenlenen operasyonda 4 kilo 589 gram esrar ile 107 uyuşturucu hap ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, gözaltına alınan 27 kişiden 4'ünün tutuklandığı bildirildi.

Silopi ve Cizre ilçeleri ile Gaziantep, Antalya, Denizli ve Burdur'da eş zamanlı olarak düzenlenen ikinci operasyonda ise 24 kişinin yakalandığı belirtilen açıklamada, "Şüpheli şahısların ikametlerinde satışa hazır vaziyette 284 gram kubar esrar ile 12 kök hint keneviri ele geçirildi. Şüpheli şahıslardan 7'si ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 17 şahıstan 5'i hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 12 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir" denildi.

Kaynak: AA