Tav Özel Güvenlik Başarılı Tespitleriyle Göz Doldurdu

Günde ortalama bin 100'den fazla uçağın iniş kalış yaptığı ve aynı zamanda 130 binden fazla yolcunun geçiş yaptığı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda terminal güvenliğini sağlayan TAV Özel Güvenlik çalışanlarının, İç ve Dış Hatlar Terminali giriş kapılarındaki yolcu üzerinde ve bagajlarında yaptığı başarılı tespitlerle dikkat çekiyor.

Yolcuların yanlarında getirdiği kesici ve delici aletler TAV Özel Güvenlik çalışanları tarafından tespit edilerek uçağın içine girmesi engelleniyor. Atatürk Havalimanı'nda X-Ray cihazlarında el konulan ürünler görenleri hayrete düşürüyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde X-Ray cihazlarındaki güvenlik personelinin dikkatli çalışması sonucu uçağa sokulmak istenen baston şeklinde yapılmış kılıç, av tüfeği, pompalı tüfek, samuray kılıcı, ok ve yay, dalış tüpü, zıpkın gibi ilginç ürünlere el konularak olası bir tehlikenin yaşanmasını önledi.

KESİCİ VE DELİCİ ALETLERİN PARASI YARDIM KURUMLARINA VERİLİYOR
Atatürk Havalimanı'nda X-Ray cihazlarında uçağın içine sokulması yasak olan delici kesici ve yanıcı maddelere el koyan TAV Özel Güvenlik personeli bunları bir süre beklettikten sonra geri alınmayan kesici, delici ve yanıcı maddeleri satarak parasını sivil toplum örgütlerine yardım amaçlı veriyor. TAV Özel Güvenlik personelinin kontroller esnasında uçağa sokulması yasak olan oyuncaklar ise bir süre bekletildikten sonra, ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılmak üzere dernek veya belediyelere veriliyor.

TAV Havalimanları Holding iştiraklerinden havalimanı güvenliği alanında hizmet veren TAV Özel Güvenlik, terminal giriş kontrol noktalarında, uçağa binmeden önceki son kontrol noktalarında ve Otopark Bölgesi'nde Sorumluluk Sahası Protokolü ile belirlenmiş alanlarda Sivil Havacılık Güvenliği'nin sağlanmasına yönelik ulusal ve uluslararası standartlar doğrultusunda yolcu güvenliği için çalışıyor. TAV Özel Güvenlik, Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hat Terminal girişlerinde, X-Ray cihazları ile detektörlü kapılarda geçtiğimiz yıl 2 bin 698 hançer, 747 kılıç, bin 867 oyuncak tabanca; 9 bin 541 çekiç, tornavida, keser testere; 385 satır, 311 döner bıçağı, bin 158 ızgara ve döner aleti (şiş), 132 kasatura, 135 balta, bin 559 matkap, 4 bin 456 çakı, 186 zıpkın, 72 av tüfeği ve pompalı tüfek, 86 tabanca, 3 bin 145 araba parçası, 2 bin 933 çivi ve vida, 46 orak, 251 ok ve yay takımı, 143 dalış takımı, 3 bin 598 makas, 65 kelepçe, bin 878 bıçak takımı da tespit edildi.

TAV Özel Güvenlik, uluslararası havacılık kuralları doğrultusunda bagajlarda dahi taşınması yasak olan eşyalarda anında havalimanı polisine haberdar ediyor. Bu aletleri polis, Uluslararası Hava Taşıyıcıları Birliği kuralları gereğince, yolcuların uçuş sırasında yanlarına almaları yasak olduğu için alarak işlem yapıyor. TAV Özel Güvenlik, uçaklarda yolcuların yanlarına almaları yasak olan sadece bagajda götürülebilecek eşyaları da terminal girişlerinde tespit ettiğinde de durumu havalimanı polisine bildiriyor. Polis de havayolu şirketini uyararak yasak eşyanın bagaj bölümünde götürülmesini sağlıyor.
Kaynak: İHA