Refiye Yılmaz'ın Tedavi Süreci

TEKİRDAĞ - Gardner sendromuna yakalanan ve Sağlık Bakanlığı tarafından tedavi için Amerika'daki Miami Jackson Memorial Hastanesi'ne gönderilen 24 yaşındaki Refiye Yılmaz'a 15-20 gün içinde organ naklinin gerçekleştirileceği belirtildi.

Refiye Yılmaz'ın babası Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının tedavi sürecinde şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadığını ifade ederek, kendisine verilen bilgilere göre nakil operasyonunda 5 organın değişeceğini ve kalın bağırsağa ekleme yapılacağını kaydetti.

Refiye için tüm organların bulunduğunu aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

"Refiye'ye nakledilecek tüm organlar bulundu ve tüm tetkikleri yapıldı. İnşallah 15-20 gün içinde nakil için operasyon gerçekleşecek. Operasyon sonrası organların uyumu için bir süre daha Amerika'da kalacak. İnşallah her şey yolunda gider ve kızım bir an önce sağlıklı olarak yurda döner."

-"Ailece moralimiz çok yüksek"

Refiye'nin tedavi sürecinde bugün her şeyin değiştiğini ve kendisinin de ne yaptığını çok iyi bildiğini anlatan Mustafa Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ailece hepimizin morali çok yüksek ve hiçbir sıkıntımız yok. Devlet her türlü ihtiyacımızı gideriyor. Şu anda tek beklentimiz nakil sürecinin sağlıklı şekilde tamamlanması. Refiye bana giderken, 'Baba ben iyileşecekmiyim, geri dönebilecek miyim?' diye sordu. Ben de kendisine 'Tabii ki iyileşeksin ve çok güzel günlerimiz olacak' dedim."

Yılmaz, pasaport işlemleri tamamlandıktan sonra kızının yanına gideceğini kaydetti.

Refiye Yılmaz, tedavisi için 14 Nisan'da annesi Esma Yılmaz ile Sağlık Bakanlığı tarafından Amerika'ya gönderilmişti.

Kaynak: AA