Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya'da

KONYA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bir dizi ziyaret için eşi Sare Davutoğlu ile Konya'ya geldi.

Davutoğlu, ilk olarak yakın akrabası ve çocukluğunu beraber geçirdiği AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul'un oğlu Abidin Özkul ve Havvanur Gözcü'nün Konya'da düğün öncesi misafirlere ikram edilen "tirit" yemeğine katıldı.

Özkul ailesini tebrik eden Davutoğlu, aynı düğün salonunda evlilik töreni yapılan bir çifti ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Davutoğlu, burada misafirlere yönelik yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Hemen yanda değerli kardeşim milletvekilimiz Kerim Bey'in oğlunun ve kızının 'tirit'i vardı, yarın da düğünleri var. Fakat güzel bir tevafuk. Musa ile Ayşe'nin de nikahlarına şahitlik etmek nasipmiş. Allah hayırlı mübarek etsin. Allah onlara ve onların neslinden gelecek olan bütün güzel nesillere sağlıklı, uzun ömür faydalı ilim, bol ve helal rızık, salih amel nasip etsin inşallah. Allah hayırlı mübarek etsin. Sizler de dularınızı etsik etmeyin."

Bakan Davutoğlu, bu sırada yanına gelen Kerim Özkul'un torunu minik Emine Zeynep'i kucağına alarak bir süre sevdi.

Düğün salonundan ayrılan Davutoğlu, 25 Haziran'da vefat eden Konya'nın tanınmış hayırsever işadamlarından Niyaz Ildırar'ın ailesine taziyede bulundu. Ardından yakın zamanda vefat eden Hacı Fettah Cami ve Kapı cami imamlığı yapmış olan Taşkenli Abdülbaki Konuş'un da ailesine taziyede bulunan Davutoğlu, konutuna dinlenmeye geçti.

Kaynak: AA