Çınarcık ve Armutlu İlçeleri Turizmden Umutlu

YALOVA - Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, "İlçedeki turist hedefimiz, 300- 350 bin civarında" dedi.

Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yılki sezondan umutlu olduğunu belirtti.

İlçeye günübirlik turistler geldiği için tam turist sayısını veremediklerini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çınarcık'ta genelde yaz aylarında 300-350 bin turisti ağırlıyoruz. Ramazan ayında bir duraklama beklemiyoruz. Hatta Ramazan ayında sezonun daha da iyi olduğunu söyleyebilirim. Eğlence sektörü biraz etkileniyor ama onun dışında bir kötü etki yapmıyor. Genel itibarıyla değerlendirmek gerekirse bu yıl yaz sezonundan umutluyuz. Ağustos ayından başlayarak Eylül sonuna kadar ki süreçte ise maksimum sayıya ulaşacağımızı tahmin ediyorum."

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan da yaptığı açıklamada sezonluk kalıcı turist sayısının 60 bin civarında olacağını belirtti.

Birkan, şunları kaydetti:

"Armutlu biraz daha muhafazakar, eğlence sektöründen uzak gibi görünse de yine de hatırı sayılır bir sayıda turist ağırlayan ilçe. Ramazan elbette ki bizi etkiliyor. Bizim en büyük sıkıntımız sadece yaz turizmine bağlı kalmamız. O nedenle ilçede yaz aylarında tüm olumsuz etki oluşturacak çalışmaları durduruyoruz. İlçemizde görüntü ve gürültü kirliliği yapacak hiçbir şeye izin vermiyoruz. Günübirlik turizm potansiyelimiz yok. Bize daha çok sezonluk kalıcı turistler gelir. Bu da 60 bin civarında dolaşır. Bu yıl da aynı sayılarda turisti ağırlayacağız."

Kaynak: AA