Ardahan Devlet Hastanesinde Yangın

ARDAHAN - Ardahan Devlet Hastanesi bodrumunda yangın çıktı, yangın nedeniyle hastane tahliye edilrken, bazı hastalar ambulansla başka hastaneye gönderildi.

İnönü Mahellesi'ndeki 150 yataklı devlet hastanesinin bodrum katındaki depoda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine Ardahan Belediyesi, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutalığı ve ilçelerden itfaiye ekipleri, olay yerine sevk edildi.

Yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınarak söndürülen yangında maddi hasar oluştu.

Yangın sırasında hastaların büyük bölümü tahliye edilirken, dumanın yoğunlaştığı yenidoğan servisi ve bazı servisteki hastalar ambulanslarla Ardahan Asker Hastanesine götürüldü.

Vali Seyfettin Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenmediğini belirterek, "Yangın kısa kürede kontrol altına alındı. Şu an için olumsuz bir durum söz konusu değil" dedi.

Ardahan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Atıf Deniz de yangına "elektrik kontağı"nın neden olduğu ihtimali üzerinde durulduğunu belirterek, "Kısa sürede müdahele edildi, can ve mal kaybı olmadan söndürüldü. Ancak dumandan etkilenen hastalarımız var. Özellikle yenidoğanları ve bazı hastalarımızı askeri hastaneye sevk ettik. Durumu acil olan hastamız yok. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 6 hastamız için de acil servis bölümünde ünite oluşturduk" dedi.

Yangının çıkış nedeninin ve oluşan hasarın belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Kaynak: AA