Tarım Teşkilatı Stratejik Plan Eğitimini Tamamladı

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve GEKA Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunan “Stratejik Plan Hazırlama Eğitimi” tamamlandı.

Tarım Teşkilatı Stratejik Plan Eğitimini Tamamladı
Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü Proje Ar-Ge birimince benimsenen temel ilkeler çerçevesinde geleceğe ilişkin misyon ve vizyonu oluşturmak, stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler saptamak, performansların önceden belirlenmiş olan göstergeler doğrultusunda ölçmek ve bu sürecin izleme ve değerlendirmesini yapmak amacıyla katılımcı yöntemlerle stratejik plan hazırlamaya yönelik olarak stratejik planlama ve yönetim konusunda bilgi ve yetkinlik düzeyimizi artırmak hedefiyle hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunan “Stratejik Plan Hazırlama Eğitimi Projesi” eğitim faaliyetleri tarihleri arasında tamamlandı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı ile Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Barca tarafından verilen eğitime Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal başta olmak üzere İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve stratejik plan ekibinde görevli personel ile Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden gelen 2 personel olmak üzere toplam 27 kişi katıldı.

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Zeytin Toplantı Salonunda beş gün devam eden Stratejik Plan Hazırlama Eğitimi Projesi” eğitim sürecinde; Strateji Nedir?, Stratejik Planlamanın Önemi ve Yararları, Stratejik Düşünme Düzeyleri, Strateji Geliştirme Süreci ve Yöntemi, Mevcut Durum Analizinde izlenecek adımlar, Stratejik Fikirlerin Geliştirilmesi, Stratejik Plana Dönüştürme, İzleme ve Değerlendirme ve Stratejik Uygulama konuları detaylı bir şekilde ve katılımcı yöntemlerle anlatıldı.
Kaynak: İHA