Mikrokredi Çarşısı Kadınların Umudu Oldu

Diyarbakır’da 7 yıldır faaliyet gösteren Mikrokredi Çarşısı’nda kadınlar, ele emeği ürünlerini sergileyerek ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Mikrokredi Çarşısı Kadınların Umudu Oldu
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Mikrokredi Çarşısı’nda ev kadınları, kendi ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyor. Mikrokredi Çarşısı sorumlusu Sümeyye Güler, 150’ye yakın kadının el emeği ürünlerini sattığını söyledi.

Çarşıda bulunan 4 görevlinin satışları gerçekleştirdiğini ifade eden Güler, kadınların mikrokrediden kredi aldıklarını ve sattıkları ürünlerle taksitlerini ödediklerini dile getirdi. Ürünleri yapan kadınların hepsinin ev kadını olduğunu aktaran Güler, “Kadınlar; şal, yazma, el işi gibi ürünleri buraya getiriyor. Biz de burada 4 kişilik satış ekibiyle ürünleri gelenlerin beğenisine sunuyoruz. Kadın yaptığı ürünün parası ile eve katkıda bulunmaya çalışıyor. Burada bazı adamlar eşlerinin çalışmalarını istemiyor. Para görürse gözleri açılır mantığı ile eşini göndermek istemeyen bir sürü adam var. Ev kadınları ürünleri satıldıktan sonra iyi para kazanıyor. 7 yıldır, Mikrokredi Çarşısı sayesinde birçok kadın evine ekonomik anlamda yardımcı oldu. El örgüsü olduğu için turistler çok rağbet gösteriyor. Nevruz Bayramı’nda yurt dışından yabancı turistlere çok fazla ürün sattık. Özelikle İran ve Irak’tan gelen turistlerin ilgisi daha çok” dedi.

Kaynak: İHA