Meydanda Resim Yaptılar

ELAZIĞ - Ankara'dan Elazığ'a gelen bir grup ressam, yoksul öğrencilere katkı amacıyla açtıkları resim sergisinin ardından kentte "Ressamlar Sokağı" oluşturulması için etkinlik düzenledi.

Elazığlılar Derneği'nin davetlisi olarak kentte gelen grup, Elazığ Valiliği'nin desteğiyle Postane Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, çeşitli tablolar yaparak resim sanatına vatandaşın ilgisini çekmeye çalıştı.

Ressam Süleyman Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente geliş amaçlarının yoksul öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak olduğunu ve bu amaçla gelirini öğrencilere bağışlamak üzere bir resim sergisi açtıklarını belirtti.

Şahin, diğer bir amaçlarının ise öncülüğünü kendisinin başlattığı projeyle Türkiye'nin her köşesinde yöre ressamlarının halkın arasında faaliyet gösterebileceği "Ressamlar Sokağı" adı altında yerler oluşturarak, resim sanatı ile halkın bütünleşmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Daha önce Bursa, Eskişehir, Kayseri, Ankara gibi kentlerde sanat sokakları oluşturduklarını belirten Şahin, "Ressamlar Sokağı'nın felsefesi Paris'teki gibi sanatın halka inmesidir. Sanatın halkla bütünleşmesidir. O kadar yetenekli kardeşlerimiz var ki biz şimdi buradan gitttikten sonra valiliğin belli bir yerde Ressamlar Sokağı tahsis etmesinden sonra orada gelip resim yapacaklar. Yani Türkiye'nin her yerinde halkın içine girecekler, resim sanatı ile halkı bir araya getirecekler, resimlerini tanıtacaklar ve satacaklar. Sanatçılar kapalı kapılar arkasında arkasında kalmayacak. Orada da çalışacak, onun dışında halkın içine de girecek" diye konuştu.

Halk ressamları olduklarını, halkın içine girerek onların kendilerine yansıttığı fikirleri, duygu ve düşünceyi sanatsal olarak tuvallere aktardıklarını ifade eden Şahin, bu tür sanat faaliyetlerinin toplumun herkesiminden insanları bir araya getirmesi açısından da bütünleştirici bir yönünün olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA