Manisa'da Kuyumculuk Kursu

MANİSA - Manisa'da koruma altında bulunan 25 çocuğa kuyumculuk kursu verilecek.

Manisa İŞKUR Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda, proje koordinatörü İl Kültür Müdürlüğü ile proje ortağı olan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi arasında imzalanan protokolle proje başlatıldı.

Toplam 6 ay sürmesi planlanan kuyumculuk kursunun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne ait Yenihan'daki atölyelerde verileceğini açıklayan İl Kültür Müdürü Erdinç Karaköse, kurslara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı devlet koruması altındaki 25 gencin katılacağını söyledi.

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında günde 6 saat sürecek kursların toplam maliyetinin 66 bin 320 lira olduğu bilgisini veren Karaköse, bu projeyle Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı yetiştirme yurtlarında kalan 16-18 yaş arası 25 gencin meslek sahibi olacağını kaydetti.

Karaköse, "Amacımız, revaçta bir meslek olan kuyumculuğa kalifiye eleman yetiştirmektir. Projemiz, dört il müdürlüğü tarafından desteklenmektedir. Yurtlarda kalan öğrencilerin birer meslek sahibi olmaları sağlamanın yanında kurs bitiminde gençlerimizin istihdamını da sağlayacağız. Projenin tamamlanmasının ardından Manisa'da bir atölye kurulması için girişimlerimiz olacak."

İŞKUR Manisa İl Müdürü Yüksel Uçar ise projeye katılan 25 gence günlük 20 lira cep harçlığı vererek, sigortalarını yapacaklarını kaydetti.

Çocukların yetiştirme yurtlarından ayrılınca kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamalarını amaçladıklarını ifade eden Proje ortağı olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ise kursa katılan gençlerin meslek sahibi olacağını söyledi.

Kaynak: AA