Lice'de Karakol Yapımı Gerginliği

DİYARBAKIR - Lice ilçesinde kalekol yapımına tepki gösteren çevre köylerden BDP'li grup ile güvenlik güçleri arasında çıkan arbedede ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralandı.

Lice Kaymakamı Özer Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayacık köyünde yapımına birkaç ay önce başlanan kalekol nedeniyle BDP'li bir grubun köye gittiğini ve kalekolun yapılmasını istemediklerini belirterek olay çıkardıklarını söyledi.

Grubun molotofkokteyli ile saldırdığını, kalekola ait inşaat alanındaki işçilerin kaldığı şantiyenin yakıldığını kaydeden Özbek, şöyle konuştu:

"Grup, taşlarla saldırdı. Kalekola girdiler. Bu sırada Bölge Jandarma Komutanlığı'ndan gelen takviye jandarma özel harekat timleri grubu dağıtmak için havaya ateş etti. Gruba, biber gazı ile müdahale edildi. Olayda, ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralandı. Olay yeri inceleme ve istihbarat birimleri olayı inceliyor. Silah ile yaralanan varsa balistik inceleme yapılacak."

Özbek, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Öte yandan olayda yaralananlar Lice Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan 5 kişi Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Kaynak: AA