Kumbul’dan Türk-iş’e Ziyaret

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı CHP Antalya eski Milletvekili ve Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Dr. Bekir Kumbul, parti genel merkezinin teveccühü ile yola çıktığını açıkladı.

Kumbul’dan Türk-iş’e Ziyaret
TÜRK-İŞ Konfederasyonu Antalya İl Temsilcisi ve TES-İŞ Sendikası Şube Başkanı ile Yönetim Kurulu üyelerini sendika binasında ziyaret eden CHP eski Milletvekili ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı Dr. Bekir Kumbul, partinin yaptırdığı anketlerde kendi adının öne çıkması üzerine genel merkez tarafından aday olma telkinleri yapıldığını söyledi.

Yeni Yerel Yönetimler yasası ile bir ilin bütün ilçelerinde de oy kullanılacağı için kendisinin böyle bir avantaja sahip olduğunu belirten Kumbul, “Antalya şehir merkezinde de kırsal alanlarda da tarafıma ilgi, alaka ile teveccühün olumlu ve yüksek olduğunu biliyorum. Partim bana böyle bir görevi yüklemişse, bölge halkı bizi seviyor ve yeniden istiyor ise bundan kaçamayız. Bu nedenle böyle bir yola yeniden çıktık. Güçlüyüz, gücümüzü Antalyalılardan alıyoruz. Adaylık için güçlü bir ekibe sahibiz. İnanıyoruz ki, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne aday olarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

TÜRK-İŞ ziyaretinde Taksim Gezi Parkı eylemlerine de değinen Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı ve CHP eski Milletvekili Kumbul, şunları söyledi:
“Tam da umudumu kesmiş iken, acaba bölünüyormuyuz, ülke nereye gidiyor derken, bu beklenmedik gezi eylemi, bende yepyeni umutlar ortaya çıkardı. Taksim’de başlayıp tüm Türkiye’ye yayılan Gezi Parkı eylemleri, çok iyi değerlendirilmelidir. Yepyeni bir gençlik hareketi ile karşı karşıyayız. Birilerinin açılım dedikleri süreci bile geriletebilmiş yeni bir oluşum var karşımızda.”
TİS’DE ANLAŞMAZLIK
TÜRK-İŞ Konfederasyonu Antalya İl Temsilcisi ve TES-İŞ Sendikası Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal, kendilerine ziyarete gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı ve CHP eski milletvekili Dr. Bekir Kumbul’a teşekkür ederek başarılar diledi.

Toplu İş Sözleşmeleri TİS’e de değinen Başkan Hacı Mevlüt Ünal, “Sendikamıza bağlı işyerlerinde başlattığımız Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) de tıkanmaya doğru gidiyoruz. Siyasi otoritenin, emekçilerin hakları doğrultusunda adımlar atması gerekmektedir. Üyelerimizin haklarını korumada kararlıyız” dedi
Kaynak: İHA