İzmir'deki Suç Örgütü Davası

İZMİR - İzmir'de bir çiftlik evinde 4 kişinin öldürülmesi olayına karıştıkları, silahlı suç örgütü kurdukları ve yönettikleri iddiasıyla yargılanan sanıklardan 6'sına dörder kez, 2'sine ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 48 ile 81 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası verildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 4 kişiyi "tasarlayarak öldürmek", "silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" ve "silahlı tehdit" suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar Yıldırım Ö, İsmet Ü, İlter Yusuf Y, Erdi E, Hasan S, Mithat Y ve Haki G, bazı tutuksuz sanıklar ile sanık ve müştekilerin avukatları katıldı.

Duruşmaya karar için iki saat ara veren mahkeme heyeti, davanın bir numaralı sanığı Yıldırım Ö'ye 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 81 yıl 6 ay, İlter Yusuf Y, Mithat Y, Ahmet Ç, Hasan S ve Erdi E'ye dörder kez ağırlaştırılmış müebbet, Haki G'ye iki kez ve İsmet Ü'ye iki kez ağırlaştırılmış müebbet ile 48 yıl hapis cezası verdi.

Sanıklara "iyi hal" indirimi yapmayan mahkeme heyeti, ölen sanıklar Ali B. ve Esat B'nin davalarının düşürülmesine, tutuksuz sanık Ahmet Ç'nin yakalanmasına ve tutuklanmasına, tutuksuz sanıklar Hanife K. ve Süleyman P'nin ise beraatine karar verdi.

-Suç örgütü operasyonu

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1,5 yıllık teknik takibin ardından, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç örgütü adına faaliyetlerde bulunmak, adam öldürmek, yaralamak, adam kaçırmak, alıkoymak, işkence yapmak, zorla para almak, zorla iş yeri ele geçirmek, kumar borcu tahsil etmek, darp, tehdit" suçlarını işledikleri ileri sürülen gruba yönelik 2009 yılının temmuz ayında operasyon başlatmıştı.

Yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, biri "Glock" marka 4 tabanca, bir kurusıkı tabanca, 3 pompalı tüfek, bir av tüfeği, sahte ehliyet ve kimlik, 2 "polis muhabiri kartı" ele geçirilmişti.

Suç örgütünün, Altındağ-Çamdibi bölgelerinde bir dönem faaliyet gösteren ve kamuoyunda "sinemacılar cinayetleri" olarak bilinen Çamlıca kardeşlerin öldürülmesi olayıyla gündeme gelen "Beşok çetesi"nin çökertilmesi üzerine aynı bölgede yasa dışı faaliyetler yürüttükleri ileri sürülmüştü.

Örgütün elebaşı olduğu iddia edilen, Urla ve Altındağ'da kafe-restoran işletmeleri, arazileri bulunan İskender Ö, 1 Kasım 2008'de öldürülmüştü. Suç örgütünün, Mart 2007'de Cenk Çelik ve Mustafa Dinç'in öldürülmesi ile Mehmet Özer ile Fevzi Aluç'un kaybolması olaylarıyla bağlantılarının bulunduğu öne sürülmüştü.

İskender Ö'ye ait çiftlik evi arazisinde yapılan aramalarda iki kişinin iskelet parçalarına ulaşılmıştı.

Kaynak: AA