Engelliler Tiyatrosunda Üzücü Olay

İzmir İsmet İnönü Kültür Merkezinde düzenlenen gösteride, işaret dili ve sesli olarak oynanan çocuk tiyatrosu ilgiyle izlendi.

Engelliler Tiyatrosunda Üzücü Olay
Tüm Engelliler Federasyonu tarafından organize edilen ve Keyf-i Tiyatro ekibi tarafından sergilenen “Masallar Ülkesine Yolculuk” isimli oyun, engelliler için işaret diliyle oynandı

Organizasyonda yaşanan bir olay ise engelli engelsiz oyunu izlemeye gelen herkesi üzdü. Adının Gülçin Çolak olduğu öğrenilen bir bayan izleyici, konuşmalar esnasında sahneye çıkarak mikrofonu kaptı. Çolak, “esnafdan engellilere yardım toplamak için kendisinin çalıştığını, birçok yerde hakarete dahi uğramasına rağmen kendisinin anons edilmediğini” söyledi.

Olaya müdahale etmek isteyen Tüm Engelliler Federasyonu Başkanı Ahmet Gültekin ve yöneticilerin mikrofonu elinden alamadıkları Çolak, herkesten bu yaşanan olay için özür diledi. Daha sonra bir açıklama yapan Başkan Gültekin ise, “biz engelli sandalyeleri dağıtılırken zaten kendisini anons edecektik. Bu şekilde bir olay yaşanmasını ve kendisinin bu konuşmayı yapmasını istemezdik” dedi.

Kaynak: İHA