Düzce'de Hurdacılar Sitesi Açıldı

DÜZCE - Düzce'de Hurdacılar Sitesi törenle açıldı.

42 dönümlük alanda 25 hurdacının hizmet vereceği sitenin açılış töreninde konuşan Düzce Belediye Başkan İsmail Bayram, şehirde dağınık haldeki sektörlerin bir araya toplanmasına ilişkin girişimlerinin devam edeceğini söyledi.

Düzce'de birçok sektörün bir arada hizmet vermesini planladıklarını anlatan Bayram, ''Hurdacılarla bir araya gelip şehir merkezinde bu işlerin yapılamayacağını, şikayet geldiğini, hem şehrin görüntüsü hem de kirliliği açısından sınır noktasına geldiğini söyledik. Onlar da bir araya gelerek oluşumu sağlamış oldular. Bu, Düzce için önemli bir örnek. Bununla birlikte şehir merkezinde muhtelif faaliyetlerde bulunan hurdacılara yönelik şikayetleri sona erdirecek'' şeklinde konuştu.

Düzce Hurdacılar Derneği Başkanı Bekir Can ise altyapısı ve çevre düzenlemesi yapılan bir alanda hizmet vereceklerini belirterek, yıllardır şehir merkezinde, sokak aralarında iş yapmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

''İşimiz gereği, hurda malzemelerin içinde dağınıklık ve düzensizlik çevre halkını rahatsız ettiği gibi bizleri de huzursuz etti'' diyen Can, şöyle konuştu:

''Dar ve izbe mekanlarda çalışmak işimizi zorlaştırdı. Oysa şimdi bulunduğumuz şu mekanda modern bir görüntü içindeyiz. Geniş ve korunaklı alanları, alt yapısı ve düzenlemesiyle, kendimize ait bir yerde mesleğimizi en iyi şekilde yapmanın huzuru ve mutluluğu içindeyiz. Tutarlı, kararlı ve azimli bir çalışmayla bu aşamaya geldik. Ben dernek başkanı olarak, böylesi bir birliktelik ve hareketle bir araya gelen meslekdaşlarıma teşekkür etmek istiyorum."

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

Kaynak: AA