Chp Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Aydın'da

AYDIN - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, siyasette inandıkları en temel değerin, özgürlük, demokrasi, barış ve dayanışma anlayışı olduğunu söyledi.

Tezcan, CHP Aydın Kadın Kolları Başkanlığında düzenlediği toplantıda, AK Parti iktidarının icraatlarını eleştirdi.

Türkiye'nin son dönemlerde özgürlüklere ve yaşam biçimine sahip çıkma konusunda çok güçlü ve önemli deneyimler yaşadığını ifade eden Tezcan, Gezi Parkı'da yaşanan olayların bunun göstergesi olduğunu belirtti.

Tezcan, "Siyasette inandığımız en temel değer, özgürlük, demokrasi, barış ve dayanışma olan anlayışı temsil etmektir" dedi.

Konuşmasında kadınların siyasette daha fazla temsil edilmesi gerektiğine değinen Tezcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu toplumun nüfus olarak yarısını temsil eden kadınların siyasette de ağırlığını ortaya koyması gerektiğine yürekten inanıyorum. Her siyasi parti kendisine düşen bu görevi yerine getirmek zorunda. CHP olarak kendi adımıza konuşuyorum, bu konuda elimizden geleni yapıyoruz ama yaptığımız her şeyin yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Aydın örneği ortada, 2009 yerel seçimlerde 2 kadın belediye başkanı çıkaran tek partiyiz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, daha sonra Anemon Otel'de, "Yerel Yönetimler Seçimi Aday Adayları Eğitimi"ne katıldı.

Kaynak: AA