CHP'den Doğu ve Güneydoğu'ya Heyet

TBMM - CHP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sivil toplum kuruluşları ve bölge halkının sorunlarını dinlemek ve partinin çalışmalarını halka aktarmak üzere milletvekili heyeti oluşturdu.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören'in başkanlığında oluşturulan ve 15 milletvekilinden oluşan heyet, ilk ziyaretini 5-8 Temuz tarihleri arasında Adıyaman ve Malatya'ya yapacak. Heyet, bölgede çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunacak.

Hasan Ören, bölge ziyaretlerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın bugüne kadar sorunları tek başına çözemediğini, barış ve huzur ortamını sağlayamadığını ileri sürdü. CHP'nin kapsayıcı, kalıcı bir çözüme ulaşmanın yöntemlerini bölge halkını ile birlikte değerlendireceğini belirten Ören, bu konuda yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında halkı bilgilendireceklerini anlattı.

Hükümetin, kendi gibi düşünenlerden oluşturduğu Akil Adamlar Heyeti'ni ikna komisyonu olarak kullandığını ve çözümü Meclis dışında aradığını iddia eden Ören, açıklamasında, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı özgürlük ve barış çağrımıza bölge halkından destek isteyeceğiz. Anayasa yapım süreci, seçim barajının düşürülmesi, toplumun demokrasi ve özgürlük talepleri, anadilde eğitim, din ve vicdan özgürlüğü, özel yetkili mahkemeler, tutuklu milletvekilleri, gazeteciler ve öğrenciler, faili meçhul cinayetler ile ilgili görüşlerimizi dile getirecek ve bölge halkından destek isteyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA