Buca'daki Cinayet Davası

İZMİR - İzmir'de birlikte yaşadığı kişiyi öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Bahar Ç. hakkında, "haksız tahrik indirimi" yapılması istendi.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Bahar Ç. ve avukatı, ölen Yaşar Uysal'ın babası Hüseyin Uysal ile avukatı katıldı.

Sanık Bahar Ç, savunmasında, 5 yıl boyunca birlikte yaşadığı Yaşar Uysal'dan iki çocuğu olduğunu ancak kendisine şiddet uyguladığını ve başka bir kadınla aldattığını ifade etti.

Bu yüzden aralarında sık sık tartışma yaşandığını belirten Bahar Ç, "Olay günü yine tartıştık. Boynumdan tutup, üçüncü kat merdivenlerinden aşağıya doğru itmeye başladı.

Cebimde bulunan çakıyı çıkartıp, kendimi korumak amacıyla iki kez salladım. Yaralı halde yere düştü. Kayınpederim hastaneye götürdü. Böyle olmasını istemezdim. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Sanık avukatı Ozan Dora ise Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda iki öldürücü yaradan bahsedildiğini ancak bu yaraların kasten mi kazaen mi olduğuna dair bir açıklamamanın bulunmadığını, bu çelişkinin giderilmesi için yeni bir rapor alınmasını talep ettiklerini söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Cihat Buldu da mütalaasında, raporda "her iki yaranın da başlı başına maktulü öldürmeye yeterli" olduğunu ve yeni rapor alınmasına gerek bulunmadığını, dosyadaki deliller, dinlenen tanıklar ve alınan ifadelere göre, sanık Bahar Ç'in Yaşar Uysal'ı tahrik altında bıçakla iki kez vurarak öldürdüğünü kaydederek, "haksız tahrik indirimi" uygulanması gerektiğini bildirdi.

Mahkeme heyeti, yeni bir rapor alınmasına yer olmadığına, sanık avukatına mütalaaya dair savunma hazırlaması için süre verilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Buca ilçesinde geçen yıl meydana gelen olayda Bahar Ç, 5 yıldır birlikte yaşadığı Yaşar Uysal'ı bıçaklayarak öldürmüştü.

Kaynak: AA