Bolu Belediyesi Hakkındaki Borç İddiaları

BOLU - Bolu Blediyesi Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, belediyenin hiçbir resmi kurum ya da kuruluşa vadesi geçmiş borcu bulunmadığını söyledi.

Davarcıoğlu, yaptıı açıklamada, belediyenin Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

SGK'nın açıkladığı borçlu kurumlar listesinde belediyenin yer aldığını ancak borçlar yapılandırıldığı halde listeden çıkarılmadığını anlatan Davarcıoğlu, "Bolu Belediyesinin şu anda hiçbir resmi kurum ya da kuruluşa vadesi geçmiş herhangi bir borcu yoktur. Güncel dönem borçları zaten gününde ödenmektedir. Geçmiş borçları da taksitlendirilmiştir. 6111 sayılı yasaya göre taksitlendirilmiş olup onlar da vadeleri geçirilmeden ödenmektedir" şeklinde konuştu.

"Çok eski yıllara ilişkin borçlarımız da İller Bankasından kesinti yoluyla ödenmektedir" diyen Davarıoğlu, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla resmi kurum ya da kuruluşlara herhangi bir borcumuz olmayıp işlerimizi aksatacak durumda değil. Bolu Belediyesi olarak büyük projelere imza atıyoruz. İzzet Baysal Caddesi, Kültür Park ve Kent Meydanı gibi projelerle çok fazla yatırım yapıyoruz. Tabii ki kaynakta sıkıntı çekiyor olabiliriz ama bu yatırımların hepsinin kaynakları da İller Bankası tarafından finanse edilmekte.

Her belediye halka hizmet ederken borçlanır, projeleri hayata geçirirken zorluk çekebilir ancak Bolu Belediyesi olarak bizi sıkıntıya sokacak herhangi bir borcumuz bulunmamaktadır."

Kaynak: AA