Bez Bebek Kursu İlgi Görüyor

Malatya’da bez bebek kursu ilgi görürken, kursiyerler hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Bez Bebek Kursu İlgi Görüyor
Battalgazi İlçesi Kervansarayı’nda bez bebek kursu veren Halk Eğitim Merkezi Eğiticisi ve Battalgazi Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Hülya Turan, kitra bebek dedikleri bez bebeğin yanı sıra takı tasarım kursunu da verdiklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Turan, “Öğrencilerimiz hem üretip hem de satıyorlar. Geliri öğrencilerimize veriliyor. Kitra bebek, fes, çarık, çorap ve kıyafetleri elde yapılıyor. Aşaması çok. Bir, bir buçuk ayda yapılabiliyor. Kursiyerler yaptıkça öğreniyorlar ve daha kısa sürede eser ortaya çıkıyor” dedi.

Kursiyerlerden Serap İleri ise öğretilenleri hızlı öğrendiklerini dile getirerek, “2-3 bebek yaptıktan sonra diğerlerini daha seri ve kısa sürede yapıyoruz. Kursa katıldıktan sonra el işine daha yatkın olduk” şeklinde konuştu.

Kursta eğitim alan bir kursiyer, Kervansaray’da kapalı oda istediklerini, bu konuda ilgili yetkililerden isteklerini dikkate almalarını istedi.

Bir başka kursiyer ise “Yağmurda ve kış döneminde sıkıntı çekiyoruz. Ayrıca, ürettiklerimizi saklama konusunda güvenli bir yer istiyoruz. Kapalı bir mekan tahsis edilirse iyi olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA