Akyazı'da Toplu Sünnet Töreni

SAKARYA - Akyazı Belediyesi ve Akyazı Devlet Hastanesi işbirliğiyle toplu sünnet töreni gerçekleştirildi.

Belediye önünde kortej eşliğinde başlayan törende sünnet olacak çocuklar aileleriyle tur attı.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı törende yaptığı konuşmada, düzenledikleri sünnet törenlerinin geleneksel hale geldiğini söyledi.

Yazıcı, geçen yıl Türkiye'de bir ilki başlattıklarını belirterek, "Toplu yapılan sünnet törenlerinini ilk kez geçen yıl Akyazı Devlet Hastanemiz ile gerçekleştirdik. Bu yıl ikincisini tertipliyoruz. Çocuklarımızın bu mutlu gününde beraber olmanın mutluluğunu ve hazzını yaşıyoruz. Bundan sonrada inanıyoruz ki bu ilk hizmet Türkiyemizde her yerde uygulanmaya başlanacaktır. Böyle umuyorum. Ben bu vesile ile tüm protokol üyelerimize, doktorlarımıza, yöneticilerimize ve halkımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yenikent Devlet Hastanesi Başhekimi Necattin Fırat ise hayırlı bir işte ve günde törende olmanın sevincini yaşadığını ifade etti.

Fırat, geçen yıl düzenlenen törenlere de katıldığını belirterek, "Bugün genel sekreterimize vekaleten buradayım, selamlarını getirdim. Başta belediye başkanımız olmak üzere katılımcılara teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmalarından ardından 200 çocuk hijyenik ortamda sünnet edildi.

Kaynak: AA