Afgan Bebek Diyarbakır'da Şifa Buldu

DİYARBAKIR - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Siirt'te yerleşen Necefi ailesinin 13 aylık bebeği Milad, sevk edildiği Dicle Üniversitesi'nde mesanesindeki taşın özel bir teknikle alınması sonucu sağlığına kavuştu.

İç savaş nedeniyle ülkesi Afganistan'dan ayrılan ve Siirt'teki yakınlarının yanına yerleşen Muhammed Ali Necef'nin oğlu Milad idrar yapmada güçlük çekmesi nedeniyle Siirt'teki bir hastaneye götürüldü.

Burada yapılan muayenede mesanesinde 2 santimetre büyüklüğünde taş tespit edilen Milad, DÜ Tıp Fakültesine sevk edildi. Doç. Dr. Ahmet Ali Sancaktutar tarafından yapılan muayene sonucu Milad'ın ameliyat edilmesine karar verildi.

Milad'ın sağlık güvencesinin bulunmadığının bildirilmesi üzerine DÜ Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, yönetim olarak hastane masraflarını üstlendi.

-Mikroperk yöntemiyle ameliyat

Ameliyata alınan Milad bebek, özel bir teknik kullanılarak gerçekleştirilen cerrahi müdahalenin ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Ahmet Ali Sancaktutar, Milad bebeğin mesanesindeki taşı dünyada en son teknoloji olarak kabul edilen Mikroperk yöntemi ile çıkarttıklarını söyledi.

Milad'ın babası Muhamed Ali Necef de, oğlunun tedavi masraflarını karşılayacak durumunun olmadığını belirterek, tedavi masraflarını üstlenen hastane yönetimi ve ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Doç. Dr. Sancaktutar'a teşekkür etti.

Kaynak: AA