Ramazan İzmir'e Bereketiyle Gelecek

İZMİR - EFSUN YILMAZ - Başlamasına sayılı günler kalan Ramazan ayında yoksulu sevindirmeyi amaçlayan İzmirli yerel yönetimler ve Kızılay İzmir Şube Başkanlığı çalışma başlattı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi 25 bin aileye Ramazan ayı öncesinde erzak paketi dağıtmaya başladı.

Yaşlılar, engelliler, şehit aileleri, gaziler ve dar gelirl aileleri belirleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, gıda mühendisleri denetiminde temel gıda maddelerinin yer aldığı erzak paketi hazırladı. Erzak dağıtımını, Buca ilçesinden başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm dini bayramlarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı'nda nakdi yardım yapacak.

-İkram ekipleri mahallelerde dolaşacak, iftar çadırları kurulacak

Ramazan Bayramı'na kadar 10 bin erzak paketini ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedefleyen Konak Belediyesi, geleneksel hale gelen iftar organizasyonlarını bu yıl da sürdürecek. Konak ilçesi sınırlarında kalan semtlerde görev yapacak ekipler, her gün bir mahallede vatandaşlara iftar verecek.

Karşıyaka Belediyesi de lunapark alanındaki aşevinde her akşam bin kişiye iftar vereceğini, aynı sıcak yemekleri her gece bin yoksulun evine de taşıyacağını açıkladı.

İzmir'in bir diğer büyük ilçesi Karabağlar'da da belediye tarafından her gece bin kişinin oruç açabileceği iftar çadırı kurulacak, ayrıca yoksul bölgelerde de gıda bankası yardımı yapılacak.

Karabağlar Belediyesi geleneksel Ramazan eğlencelerini yaşatmak için 13 mahallede şenlik düzenleyecek.

Bornova Belediyesi ise ilçenin 10 değişik noktasında iftar çadırı kuracak ve Ramazan ayı boyunca 63 bin kişiye sıcak yemek dağıtacak.

İlçedeki dar gelirli 5 bin aile için 22 kilogramlık erzak paketleri hazırlayan Bornova Belediyesi'nin ikram aracı da iftar saatinden sahura kadar limonata, çay ve kahve servisi yapacak.

-Kızılay'ın çalışmaları

Öte yandan Kızılay İzmir Şube Başkanlığı da un, şeker, yağ, salça, zeytin, pirinç, mercimek, fasulye, çay, makarna, hazır çorba gibi gıda ürünlerinin yer aldığı erzak paketlerini, kuruma yapılan bağışlar doğrultusunda hazırlayacaklarını bildirdi.

Trafikte oruç açmak zorunda kalanlar için de şehrin kalabalık meydanlarında Kızılay tarafından hurma ve su dağıtılacak.

Kaynak: AA