Malatya Belediyesi'nin Çalışmaları

MALATYA - Malatya Belediyesi, Malatyalı masalcı ve yazar Eflatun Cem Güney Anısına düzenlediği Masal Yazma Yarışması'na gönderilen 29 masalı bir kitapta topladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sosyal belediyecilik kapsamındaki çalışmalara değinerek, büyük projelere ve hizmetlere imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Ulusal ve uluslararası düzeydeki sempozyumlar, fuarlar, panel, konferans, sergi ve yarışmalarla kültürel dokuyu canlı tutmaya çalıştıklarını ifade eden Çakır, yapılan kültürel etkinliklerin kalıcı olmasını sağlamak amacıyla kitap haline getirilip basıldığını kaydetti.

Çakır, yayımladıkları Masal Kitabı isimli kitabın da Eflatun Cem Güney adına düzenledikleri masal yarışmasında jürinin yayımlanmasını uygun gördüğü bir demet masaldan oluştuğunu kaydetti.

Çakır, yarışmaya ilgi gösteren katılımcılara, jüri üyelerine, kitabın oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, eserin yararlı olması temennisinde bulundu.

-İstasyon Kavşağı yeniden düzenleniyor

Malatya Belediyesi tarafından çevreyolu batı girişi ve şehir geçişinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, İstasyon Kavşağı yeniden düzenleniyor.

Çevreyolu batı girişi ve şehir geçişinde yol genişletme, perde duvar, kaldırım, peyzaj düzenleme ve aydınlatma çalışmalarını büyük oranda tamamlayan Belediye, trafik akışı bakımından önem taşıyan İstasyon Kavşağı'nda da yeni düzenleme çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Kavşak tamamlandığında çevreyolu batı girişi, şehir geçişi ve İnönü Caddesi'ne doğru trafik akışı daha düzenli ve güvenli bir hale gelmesi bekleniyor. Düzenleme çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: AA