Evleri Yanan Aile Yardım Bekliyor

Çorum’un Sungurlu ilçesinde bir ay önce yangında evlerini ve tüm eşyalarını kaybeden Ambarkütük ailesi kendilerine uzanacak yardım eli bekliyorlar.

Evleri Yanan Aile Yardım Bekliyor
Sungurlu İlçesine 20 kilometre uzaklıktaki Ayağıbüyük köyünde Mayıs ayında gece saatlerinde çıkan yangın sonrası evleri yanarak eşyaları kullanılmaz hale gelen 5 kişilik Ambarkütük ailesi, yokluk ve sefalet içinde tuğladan örülü bir odada yaşam mücadelesi veriyor.

Yangının ardından ailesiyle ortada kaldıklarını dile getiren baba Hacıgül Ambarkütük, işsiz olduğu için ailesine bakamadığını, şimdilik komşuların ve yardımseverlerin yardımlarıyla karınlarını doyurduklarını söyledi.

Yiyecek bir ekmeklerinin dahi olmadığını kaydeden Ambarkütük, “Tuğla ile örülü tek odalı bir evde 5 kişiyle yaşamaya çalışıyoruz. Yemeğimizi bile dışarıya kurduğumuz sobanın üstünde gece gündüz dışarıda yemek zorunda kalıyoruz. Toz toprak estiği zaman yemeğimizi bile yiyemiyoruz” diye konuştu.

Sağlıksız bir ortamda yaşadıklarını kaydeden Ambarkütük, “İki tane küçük çocuğum var onları yalnız bırakamıyorum. Yaz mevsimi olduğu için yılan, akrep yada başka bir böcek ısıracak diye başından ayrılamıyoruz. Benim tek isteğim yetkililerden evimin bahçesine Kaymakamımızın ve yardımseverlerin desteği ile ev yapmaya çalışıyorum. Ama imkansızlıktan dolayı yarıda bırakmak zorunda kaldım. Allah rızası için yetkili kişilerden ve yardımseverlerden bize yardımlarını esirgemesinler. Çok zor durumdayız. Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin” dedi.

Babaanne Sultan Ambarkütük de oğlunun hiçbir geliri olmadığını çalışmak istediğini anca bir iş bulamadığını, bunların üstüne birde başlarını sokacak evlerinin de yandığını yangın sonrası da bütün eşyalarını kaybettiklerini söyledi.

1 aydır imkansızlık içinde sağlıksız bir ortamda yaşamaya çalıştıklarını söyleyen anne Ambarkütük, “Tek odalı bir yerde 5 kişi nasıl yaşayabilir ki. Hiçbir ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Bizim bu çaresiz sesimizi duyan yetkili kişilere ve hayırsever insanlarımıza sesleniyorum. Bizlerin halini görsünler” diye gözyaşları içinde yaşadıkları zorlukları anlattı.
Kaynak: İHA