Bm Türkiye Mukim Koordinatörü Malhotra, Konteyner Kenti Ziyaret Etti

GAZİANTEP - BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Nizip ilçesindeki konteyner kenti ziyaret etti.

Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre ziyarette, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor, UNHCR Operasyon Koordinatörü Robin Ellis ve Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Türkiye Koordinatörü Azret Kalmykov da yer aldı.

Heyete, Karkamış Kaymakamı Mustafa Gül ve Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakan eşlik etti.

Atakan'ın brifing verdiği heyet, konteyner kenti gezerek, bir aileye konuk oldu.

Malhotra, Suriyeli sığınmacılara sağlanan imkanlardan dolayı Türk yetkililere teşekkür etti. Türkiye'nin sığınmacılara yaklaşımının "oldukça insancıl" ve "profesyonel" olduğunu ifade eden Malhotra, şunları kaydetti:

"Görevimiz gereği dünyadaki birçok kampı ziyaret ediyoruz. Türkiye'de gördüklerim ise gerçekten yüz ağartıcı ve gayet tatmin edici boyutta. Birçok kampta insanların sadece minimum barınmaları sağlanırken, burada işin biraz daha akademik boyutları düşünülerek burada yaşayanların normal hayata dönmeleri için kurslar, okullar, sosyal etkinlikler de düşünülmüş. Emeği geçen tüm yetkilileri yürekten kutluyorum."

Kaynak: AA