Araban’da Hacı Adaylarına Seminer Verildi
Gaziantep’in Araban İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Arabanlı 15 hacı adayına 4 gün boyunca hac semineri verdi.

Bilgisayar ve görsel destekli yapılan seminerlere, Arabanlı hacı adaylarının tümü katıldı.
Seminer sonunda hacı adayları daha önceki yıllarda Gaziantep’te yaptırılan aşıyı da bu yıl ilk defa Araban İlçe Devlet Hastanesi’nde yapıldı.
İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç tarafından hac öncesi hazırlıklar ve hac seyahati esnasında takip edilmesi gerekenler anlatıldı. Hac ibadetinin edası ile ilgili hac menasiki hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. İhram ve ihram yasakları, hac suçları ile ilgili cezaların ödenme vakti ve yerleri hususunda bilgiler sunulurken, ihramın nasıl giyildiği, ihramlıyken nelere dikkat edilmesi gerektiği, tavaf ve sa’yın nasıl yapıldığı ve benzeri birçok konu uygulamalı olarak anlatıldı.
İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, seminerde yaptığı konuşmasında, haccın sabır gerektiren bir ibadet olduğunu, kutsal mekanlara giderken bol bol sabır yüklenmeleri gerektiğini dile getirdi. Seminerler esnasında duygulu anlar yaşayan hacı adayları, seminer sonrasında anlatılan konulardan çok istifade ettiklerini, özverili anlatım ve gayretlerinden dolayı Araban Müftüsü Ahmet Sevinç’e böylesine güzel bir organizasyon ve seminer için teşekkür ettiklerini söyledi.
