80 Binde Devr-i Alem Parkı'nda Çalışmalar Sürüyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi’nin 2013 vizyon projeleri arasında olan ve turizme katkı sağlaması hedeflenen “80 Binde Devr-i Alem Parkı”nda çalışmalar devam ediyor.

80 Binde Devr-i Alem Parkı'nda Çalışmalar Sürüyor
Projeyi yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, “Yakın bir zamanda ihalesini yaptığımız ve ismini vatandaşlarımızın belirlediği, içerisinde minyatürlerin, dinozorların ve masal kahramanlarının bulunduğu, yaklaşık 80 bin metrekarelik alanda bu güzel ve muhteşem parkın inşaatı hızla devam ediyor. Bu yılın sonunda inşallah buranın açılışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Hafta içerisinde ve hafta sonunda vatandaşlarımızın, aileleri ve çocuklarıyla birlikte hem dinlenecekleri hem eğleneceği hem de bilgileneceği güzel bir parkı Konya'ya kazandırılmış olacağız. Bu park Konyalı hemşehrilerimizin gezebileceği bir yer olacağı gibi şehir dışından gelen misafirlerin de önemli ziyaret noktalarından biri olacak” diye konuştu.

PARK 3 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR
Yapılan çalışmaların son hali söyle:
“Parkta inşaatların seviyesi yüzde 50'yi geçti. Kaba inşaatlar tamamlanarak ince işçiliğe geçildi. Amfi tiyatro inşaatı da yüzde 70 oranında tamamlandı. Park alanındaki tüm inşaatlar ve havuzlar tamamlandıktan sonra minyatürler getirilecek. Üç ayrı bölümden oluşan park tarih, kültür, sanat, bilim ve teknolojinin buluştuğu 80 bin metrekare alanda yapılıyor. Sırçalı Medrese Kapısı’ndan girilen projenin en önemli ve birinci bölümünde tarihi mekanlar, yani minyatürler yer alıyor. Milletimizin tarihi içerisinde Adriyatik denizinden Çin’e kadar büyük bir coğrafya üzerinde kurduğu medeniyetin taştan yapılmış abideleri bu bölümde bulunuyor. Projenin ikinci bölümünde dünyada yaşamış tarih öncesi varlıklar sergilenecek. Bu bölümde 50 adet hareketli dinozor bulunacak. Dinozorların büyüklükleri aynı gerçeklerinde olduğu gibi 3 ila 45 metre, yükseklikleri de 3 ila 12 metre arasında, doğal yaşam alanlarındaki gibi tasvir edilecek. Projenin üçüncü bölümünde ise masal dünyası yer alacak. Masallar ve masal kahramanları görsel olarak sunulacak. Masal ve çizgi film kahramanları bölümü, Türkiye’de daha önce yapılmış ve birbirinin birebir kopyası olan parklardan her yönü ile farklı. Masallar gerçek ortamlarında ve kahramanları gerçek birer şahsiyet gibi en ince detayına kadar yapılacak. Her bir masalın ve kahramanın kendi bölgesi olacak ve masalın konusu tam olarak canlandırılacak. Bu bölümün tam ortasında farklı kotlarda 3 havuz ve bu havuzları birbirlerine bağlayan şelaleler ile büyük havuzun tam ortasında da Türkiye’de yapılmış en büyük kadırga orijinali gibi ahşaptan imal edilerek Meram ve tüm Konya halkının hizmetine sunulacak. Aynı orijinali gibi armalandırılacak kadırga, tarihte yapılmış en büyük Osmanlı Kadırgalarından biri örnek alınarak yapılacak, içinde ve güvertesinde oturma alanları bulunacak.”
Kaynak: İHA