TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Trabzon'da

TRABZON - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyada tarımın algılanmasının değiştiğini, öneminin artamaya başladığını, Türkiye'nin bu manada çok önemli potansiyele sahip bir ülke olduğunu ifade etti.

Bayraktar, Maçka Ziraat Odası yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, ziraat odalarının 2004 yılından sonra fevkalede güçlü hale geldiğini, hizmet kalitelerinin arttığını belirterek, "Sadece hizmet binası yapmakla kalmıyorlar, önemli tesisler yaparak çiftçilerimize hizmet götürüyorlar" dedi.

Artık dünyada konjonktürün değiştiğini kaydeden Bayraktar, şöyle devam etti:

"Dünyada tarımın algılanması da değişti. Önemi de artmaya başladı.

Türkiye bu manada çok önemli potansiyele sahip bir ülke. Bu potansiyeli hayata geçirme noktasında her şeyi devletten, bakanlıktan bekleme dönemi de sona eriyor artık. Oda olarak daha fazla kesime hizmet getirmek zorundayız. Bu paraları Türk çiftçisi veriyor. Bunu alınterinin karşılığı olarak veriyor. Biz de onlara hizmet olarak bu kaynakları geri çevirmek zorundayız. Bu kaynakları doğru olarak kullanamazsak, layıkıyla geri çeviremezsek, hizmet olarak döndüremezsek, bu para hepimizi yakar. Oda başkanlarımızı bu manada çok gayretli ve heyecanlı görüyorum. Hizmet gayreti içerisinde olduklarını görüyorum ama yeter mi yetmez. Çok daha fazla hizmet vereceğiz."

Çiftçilerin tüm sorunlarının çözümü noktasında her platformda yer alacaklarını belirten Bayraktar, şunları söyledi:

"Fındığa destek verilmesinin devam etmesi noktasında çok büyük çalışmalar yaptık. Hayvancılığın daha da gelişmesi noktasında oda olarak çalışmalar gerçekleştirdik. Arazi toplulaştırması için çalışma yaptık.

Yapısal sorunlar çözüldüğünde, verimliliği, kaliteyi getirdiğimizde, çiftçimizin nasıl zengin olduğunu göreceğiz. Dünya değişti. Dünyada enerji ve gıda sektörü önemli sektör haline geldi. Artık zenginlik yaratmaya başladı.

Bu ülkeyi seven herkesin, sadece tarımla uğraşanların değil, tüm kesimlerin bu sektöre, bu çiftçiye, bu çiftçinin sorunlarına sahip çıkması lazım. Bizim, yüzü gülen çiftçi hedefimizdir."

Konuşmalardan sonra Bayraktar ve törene katılanlar tarafından oda binasının açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA