"Sevgi Köprüsü Platformu" Üyeleri Mardin'de

MARDİN - "Sevgi Köprüsü Platformu"na üye 50 üniversite öğrencisi Mardin Artuklu Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Platform Başkanı ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Muhammed Arpacık, yaptığı açıklamada, bugüne kadar Türkiye'nin doğusunu yanlış tanıdıklarını ifade ederek, ön yargıların değişmesi için yaklaşık 6 yıldır platform olarak Güneydoğu illerine gezi düzenlediklerini söyledi.

Arpacık, bölgenin sadece medyadan tanındığını, bunun da farklı ve olumsuz sonuçlar doğurduğunu anlatarak, "Amacımız bölgeler arasında sevgi köprüsü kurmaktır" dedi.

Platform üyeleri ilk olarak Mardin Artuklu Üniversitesi'ni ziyaret ederek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım ile görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Yıldırım, öğrencilerin mozaik yapısıyla bir arada yaşanabilirliği göstermesi ve insanları sevgi ikliminde buluşturarak, zihinlerdeki algıyı değiştirmeye çalışması açısından önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Prof. Dr. Yıldırım, üniversitenin akademik ve idari kadrosuyla uluslararası düzeyde yeterliliğini ispatlamış bir Sosyal Bilimler Üniversitesi olma yolunda çok emin adımlarla ilerlemeye devam ettiğini kaydederek, "Başta Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay olmak üzere, Artuklu Üniversitesi seçkin öğretim kadrosuyla dünyadaki değişimler ve yenilikler ışığında bulunduğu şehrin birlikte yaşama modelini yerelden evrensele taşıma konusunda gayret göstermektedir. Bu anlamda Mardin, asırlara dayanan ve tarihi boyunca bütün farklılıkları kucaklayan sosyolojik ve kültürel yapısıyla en güzel emsali teşkil etmiştir" diye konuştu.

Platform üyelerinin gezi kapsamında Mardin'deki tarihi mekanları ziyaret edeceği belirtildi.

Kaynak: AA