Ramazan Yufkaları İmeceyle Hazırlanıyor

ORDU - Ordu'da ramazan ayının yaklaşmasıyla ev kadınları, geleneksel "ramazan yufkası" hazırlamaya başladı.

Perşembe ilçesinin Bekirli köyünde bir araya gelen kadınlar, birbirleriyle yardımlaşarak ramazan ayında özellikle sahurda tüketmek üzere yufka açıyor.

Yufka açan Faika Kütük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayı öncesi yufka hazırladıklarını belirtti.

Ramazan ayı başlayana kadar günlerini yufka açarak geçirdiklerini anlatan Kütük, "Her gün imece usulü bir araya gelerek ramazan aylarının vazgeçilmezi yufkaları hazırlıyoruz" dedi.

Yufkanın zor açıldığını ve ateş üzerinde güçlükle kurutulduğunu ifade eden Kütük, "Her yıl bu işi yaptığımız için alıştık. Yufka, sofralarımızın ana yemeklerinden biri" diye konuştu.

Günde yaklaşık 500 yufka açtıklarını anlatan Kütük, şunları kaydetti:

"Ramazan ayının başlamasına yaklaşık 15 gün var. Yufka, ramazan yemeklerimizin vazgeçilmezlerindedir. Hemen hemen bütün evlerde yufka açılıyor. Sofralarımızdan bu ay içerisinde yufka eksik olmaz. Bu nedenle 4-5 komşu bir araya gelerek imece usulü yufka açıyoruz. Bu yıl yufkayı biraz daha fazla açmaya gayret ediyoruz. Çünkü ramazandan sonra fındık mevsimi de başlayacak. Fındık ayında da yufka sıklıkla tüketilir."

Emriye Yıldız da yufkanın yörede yıllardır açılıp tüketildiğini belirterek, "Ramazan aylarımızın vazgeçilmezi yufkayı bu yıl da hazırlıyoruz. Yufkayı hamurdan yapıp daha sonra tavalarda börek olarak pişiriyoruz" dedi.

Yufkadan böreğin yanında tatlı, şekerleme de yapıldığını dile getiren Yıldız, sıcak havalarda oldukça zorlandıklarını belirtti.

Çiğdem Kütük ise yufkanın hem iftar hem de sahur sofralarında sıklıkla tüketildiğini kaydetti.

Kaynak: AA