Kırsal Turizmin Desteklenmesi

DENİZLİ - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, kayak merkezleri ve yaylalarda yatırım yapacak girişimcileri, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı fonlarından yararlanmaya çağırdı.

Dağdeviren, kurum binasında düzenlediği basın toplantısında, IPARD fonları kapsamında desteklenen "Kırsal Turizm" projesi hakkında bilgi verdi.

Yatırımcıları, AB fonlarından yararlanmaya çağıran Dağdeviren, "Kayak merkezleri ve yaylalarda yatırım yapacak girişimciler AB fonlarından yararlanabilir. Kırsal turizm kapsamında otel, bungalov ev, restoran, piknik ve mesire yerlerinin yanı sıra, yamaç paraşütü de dahil her türlü doğa sporları desteklenmektedir. 15 bin avrodan 400 bin avroya kadar yapılacak olan kırsal turizm projelerine net yüzde 50 hibe ödemesi yapılıyor" dedi.

Bozdağ Kayak Merkezi ve Topuklu Yaylası'nda incelemede bulunduklarını ifade eden Dağdeviren, şöyle konuştu:

"Turizmde Pamukkale ve termal bölgeleriyle ön plana çıkan Denizli'de kayak turizmi için Valilik ve Denizli Belediyesi'nin girişimleri ile büyük çaplı yatırımlara başlanılacak konuma gelinmiştir. Kış sezonunda 4-5 ay kar tutabilen ve kar kalitesi ölçümlerde çok yüksek çıkan Bozdağ'da yapılacak konaklama tesisi, yiyecek içecek tesisleri ve açık alan aktivitelerine yönelik yatırımları, IPARD fonlarının 'Kırsal Turizm' tedbirleri ile finanse edebiliriz. Denizli'nin kış turizminde söz sahibi olmasını sağlayacak Bozdağ Kayak Merkezi, 40'ın üstünde sektöre katkı sağlayacaktır. Bir yatırımcımız Bozdağ'da 25 yataklı butik otel yapmayı planlıyor. Yatırımcılar bizlere ulaşırlarsa kamu hibelerinin onlara aktarılması noktasında yardımcı olmaya hazırız."

Kaynak: AA