İnsanları 'Gölge'de Bırakan Sergi
Sefaköy Kültür-Sanat Merkezi ile Küçükçekmece Halk Eğitim Merkezi fotoğraf kursu öğrencilerinin sergisi ‘Silüet’, sanatseverlerle buluştu.

“KÜLTÜR, SANAT VE SPOR BİRLEŞTİRİCİ MERKEZ”
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Yeniay, kültür ve sanat faaliyetlerine verdikleri önemi belirterek, “Artık yeni bir nesil yetişiyor ve bu nesil çok üretken. Ancak bu nesli doğru yönlendirmek de çok önemli. Bu nedenle biz kültür, sanat ve sporu buluşturucu bir merkez olarak düşündük. İşte tüm bu sebeplerden dolayı kendi kursiyerlerimizin sergilerini görmek benim için çok büyük bir anlam ifade ediyor” dedi.
“İNSANLARI 'GÖLGE'DE BIRAKMAK İSTEDİK”
İnsanları sınıflandırmadan onları gölgede bırakmak istediklerini söyleyen eğitmen Seda Özcan ise, “Ne kıyafetlerini, ne saçlarını, ne de güzelliklerini ortaya çıkardık. Bu nedenle ‘Silüet’i seçtik” diye konuştu
Özcan, sergide sadece Şubat’tan Haziran’a kadar 96 saatlik bir çalışmayla daha önce hiç fotoğraf çekmemiş insanların çalışmalarının yer aldığını belirtti.
Başkan Aziz Yeniay’a da teşekkür eden Özcan, “Bu bizim öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz ilk sergimiz. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Onun gibi kültür sanat etkinliklerine değer veren bir başka başkan yok” ifadelerini kullandı.
Ters ışık yöntemiyle çekilen fotoğrafların yer aldığı ‘Silüet’ sergisi, 11 Temmuz tarihine kadar Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.
