İlhamur Çiçekleri Toplanmaya Başladı

Ordu’da vatandaşlar ıhlamur çiçeklerini toplamaya başladı.

İlhamur Çiçekleri Toplanmaya Başladı
Metrelerce yükseklikteki ağaçların uç kısımlarından toplanan ve birçok hastalığa iyi geldiği bilinen ıhlamur çiçekleri gölgede kurutulduktan daha sonra çay yapılarak içiliyor.

Kabadüz ilçesinde ıhlamur çiçeklerini toplayan Nuray Arslan, kokusu, tadı ve şifası için her yıl ıhlamurları topladıklarını söyledi.

Ihlamur toplama geleneğini atalarından geldiğini belirten Arslan, “Her yıl Haziran ayı sonlarında açan ıhlamur çiçeklerini toplamaya başlarız. Toplanan ıhlamurları gölgede kurutarak kışa hazırlık yaparız” dedi.

Gölgede kurutulan ıhlamur çiçeklerinin yaz-kış çayını yaparak içtiklerini ifade eden Arslan, “Ihlamur çayını çok sevdiğim için yıllardır bu çiçeği topluyorum. Kışın sobaların üzerine demliklere koyduğumuz ıhlamurları gün boyu çocuklarımızla birlikte içer, sağlıklı yaşarız” diye konuştu.

Ihlamur çayından başka çay içmediğinin altını çizen Fatih Kahveci de, “Ben ıhlamuru severek içiyorum. Ihlamur çayını içmeyi büyüklerimden öğrendim. Dedem ve ailemle sürekli ıhlamur çayı içiyoruz” şeklinde konuştu.

Kabadüz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Samet Eker, ilçede bulunan ıhlamur ağaçlarının çiçeklerinin toplama dönemine girdiğini aktararak, sağlık yönünden birçok hastalığa iyi geldiği vurgulandı.
Kaynak: İHA