Güney Afrika’ya İkçü İmzası
Afrika Eğitim Haftası kapsamında Güney Afrika’da düzenlenen ‘Career Indaba’ eğitim fuarına katılan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi yoğun ilgi gördü.

Beş binden fazla öğrencinin katıldığı ‘Career Indaba’ 9-12.’inci sınıf öğrencileri, üniversite öğrencileri, eğitim kurumları ve iş dünyasının önde gelen kurumlarını biraraya getirdi.
İKÇÜ standını ziyaret eden öğrenciler, hazırlanan İngilizce katalog ve broşürlerin doğrultusunda, İKÇÜ’de eğitim başta olmak üzere; öğrenci değişim programları, fakültelerdeki eğitim müfredatı, akademik kariyer, burslar gibi ilgilerini çeken birçok konuda bilgi aldı.
İKÇÜ GÜNEY AFRİKA’DA KÜLTÜR ELÇİSİ OLDU
Dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında sayılan Cape Town Üniversitesi başta olmak üzere, akademik eğitimde dünyanın saygın eğitim kurumlarının katıldığı fuara katılan İKÇÜ, bir anlamda Türkiye’yi temsil ederek; kültür elçisi misyonunu başarıyla yerine getirdi.
Özellikle İktisat, Diş Hekimliği, Su Ürünleri, Mühendislik Fakülteleri yabancı öğrencilerin meraklı sorularına neden olurken; stand ziyaretçileri ayrıca İzmir’in tarihi ve kültürel dokusu hakkında da bilgi sahibi oldu.
