"Girişimcilik Eğitimi" Sertifika Töreni

BALIKESİR - Balıkesir'de KOSGEB ve TÜMSİAD işbirliğiyle hazırlanan Girişimcilik Eğitimi kursiyerleri sertifikalarını törenle aldı.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Konferans Salonunda gerçekleşen törende, Türkiye'nin ilk 10 ekonomiye girmesi için ihracatını artırması gerektiğini, bunun için de girişimcilere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Turhan, bu tür eğitim ve projelerin yıllık 500 milyar dolar hedeflenen ihracatı gerçekleştirmek için önemli olduğunu söyledi.

Balıkesir'in de bu konuda üstüne düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Turhan, "Dünyada ilk 10 ekonomiye girmek istiyoruz. Bunun için hedef ihracatı 500 milyar dolara çıkarmak. Balıkesir de bu konuda ortalama ihracatını 8-9 milyar dolara çıkarmalı. Üstüne düşeni yapmalı. Bu girişimcilik kurslarından mezun olan arkadaşlar fırsatları değerlendirmeli'' diye konuştu.

KOSGEB Balıkesir Şube Müdürü Hüseyin Çay ise 2013 yılında 400 kişiye sertifika verdiklerini ve yıl sonuna kara hedeflerinin 800 olduğunu söyledi.

Törene, GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, TÜMSİAD Şube Başkanı Eşref Koçak, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odasi Başkanı Fahri Ermişler ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Kaynak: AA