Çankırı’da Çilek Bahçeleri Kuruldu

Çankırı’da "Çilek Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında 5 adet çilek bahçesi kuruldu.

Çankırı’da Çilek Bahçeleri Kuruldu
Balıbıdık Köyü'nde Çankırı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Çelik’e ait olan çilek bahçesinde incelemelerde bulunan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, "Çilek Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında Çankırı'ya ilk kez çilek bahçesi kurulduğunu belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, proje kapsamında değişik alanlara çilek bahçeleri kurulduğunu ifade ederek, “Çilek geliştirme projesi 5 tarlamızda, 1’er dönüm arazilerde uygulanıyor. Bu tarlalarımızdan üçü Tüney’de diğerleri ise Balıbıdık ve Karadayı köylerinde bulunuyor ” dedi.

Proje kapsamında toplam 32 bin 500 çilek fidesi dağıttıklarını açıklayan Çakır, her hafta düzenli olarak tarlalarda kontrol yaptıklarını ve teknik destek verdiklerini kaydetti.

Projeyi geliştirerek çilek üretimini artırmayı planladıklarını anlatan Çakır, “Bu yıl sadece verim amaçlı ekim yapıldı. Yani bu sene çileğin kök ve dal gelişimini sağlayacağız. Ticari anlamda üretim gelecek yıllardan itibaren yapılacak. Hedefimiz, Çankırı’da alternatif ürün olarak, çilek yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak” şeklinde konuştu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ziya Şimşek ise, projenin çiftçilere alternatif ürün kazandırmak adına önemli bir proje olduğunu belirterek, projenin çiftçiklere ek bir gelir kaynağı olacağını vurguladı.

İncelemelerde Vali Vahdettin Özcan’a, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ziya Şimşek, Yapraklı Kaymakamı Celalettin Taşkaya, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır eşlik etti.
Kaynak: İHA