Boğulma Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

Sıcakların artması ile boğulma vakalarındaki yükseliş dikkat çekerken, Büyükçekmece Belediyesi ekiplerinin yaptığı boğulma tatbikatı adeta nefes kesti.

Boğulma Tatbikatı Gerçeği Aratmadı
İstanbul’un halka açık en uzun plajı unvanına sahip Büyükçekmece Sahili, sıcakların artması ile her gün binlerce vatandaşı ağırlıyor. Adeta pazar yerine dönen plajda Büyükçekmece Belediyesi, 4 tekne ve 15 kişilik ekip ile cankurtaran hizmeti veriyor. Sıcak havalardaki yükseliş ile boğulma vakalarının artması üzerine ekipler adeta göz açtırmıyor.

Sertifikalı yüzücüler ile sahilde sürekli devriye atan cankurtaranlar sık sık tatbikat yaparak eksiklerini görme imkanı buluyor. Cankurtaranların yaptığı tatbikatlar ise adeta gerçeğini aratmıyor. Denizde boğulmak üzerene olan gencin yanına kısa sürede intikal eden ekipler, hemen denize atlayarak yardıma koşuyor. Teknede bulunan diğer görevliler ise can simidi atarak, arkadaşlarına yardımcı oluyor. Tekneye çıkartılan ve su yutmuş olan vakaya hemen acil yardımda bulunuluyor.

“BU İŞİ PROFESYONELCE YAPAN EKİBİMİZ VAR”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de tatbikatı yerinde izleyerek, yetkililerden bilgi aldı. İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Akgün, 18 kilometrelik alanda vatandaşın rahatça denize girdiğini ifade etti.

Yıllardan beri alınmış önlemlerin devam ettiğini belirten Akgün, “Cankurtaran ekibimiz bu önlemlerin en önemli unsuru olarak hizmet veriyor. 4 tekne ile çalışıyoruz. İçerisinde bu işi profesyonelce yapan ekibimiz var. Bugüne kadar Allah’a şükür bizim bölgemizde kayda değer bir olay yaşanmadı. 4 tekne ile Mimar Sinan Sahili’ni kontrol ediyoruz. 8 tane olsa çok daha iyi olur. Kumburgaz bölgesinde Büyükşehir belediyemizin vermiş olduğumuz takviye ile oradaki can güvenliğini sağlıyoruz” dedi.

“YAZIN BURANIN NÜFUSU 1 MİLYON OLUYOR”
Daha önce Büyükçekmece Sahili’ne kimsenin gelmeğini ifade eden Hasan Akgün, “Ben otobüslerle zorla getiriyordum denize girsinler diye. Şimdi artık ‘gelin’ demiyorum. Büyükçekmece doldu taştı. Kışın 220 bin nüfuslu, yazın 1 milyon nüfuslu bir Büyükçekmece. Hafta sonu ben sayamıyorum. Biz aldığımız önlemler ile vatandaşımızın acil ihtiyaçlarını karşılama noktasında bugüne kadar iyi işler yaptık. Bu sene daha da iyisini yapacağız. İyi bir ekimiz var. Depremde görev yapan iki arkadaşımız başlarında. Onların tespitleri ile can kurtarmak için başvuran gençlerimizi seçiyoruz, bu işte görevlendiriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA