"Sanat Sever Simav Projesi"

KÜTAHYA - Simav ilçesinde, Ticaret Sanayi Odası ve Kaymakamlık tarafından hazırlanan Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Sanat Sever Simav Projesi"nin tanıtımı gerçekleştirildi.

Hükümet binasında gerçekleştirilen tanıtım töreninde konuşan Kaymakam Yüksel Ünal, 1960'lı yıllarda ilçede iki sinemanın bulunduğunu ancak şimdi bir tane bile sinemanın olmamasını anlamsız bulduğunu söyledi.

STSO ile birlikte hazırladıkları projede normalde özel teşebbüsün yapması gereken işi yaptıklarını belirten Ünal, şöyle devam etti:

"Bunun nasıl yapılacağı konusunda da elde ettiğimiz bilgiyi paylaşma fırsatı yakaladık. Simav dışındaki olumlu gelişmelerin ilçeye taşınması gerektiğini vurgulamaya çalıştık. Bunun için yıl içindeki resmi bayram ve kutlamalar yanında özel günler için kullanılabilecek bu salonun sinema, tiyatro, panel ve konferanslar için de halkımıza açık olduğunu göstermek istedik. Salonun yılın belirli günlerinde değil de 365 günü halk yararına kullanılmasını istiyoruz. Bu proje, Simav'da yaşayan insanlara sanatsal mutluluğu yaşatmak ve aile içi şiddetin önüne geçmek, başarıyı yakalamanın, istek ve arzular nasıl hayata geçirilir gibi sorulara cevap veriyor."

Törene, Belediye Başkanı Kasım Karahan, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Mustafa Akyer, STSO Meclis Başkanı Raci Hazıroğlu, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Zafer Kalkınma Ajansı Yetkilisi Bahadır Şanver ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA