Mahmutlar Belediyesine Yönelik Operasyon

ANTALYA - Mahmutlar Belediyesine düzenlenen "Suç örgütü kurarak yönetmek, üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet, mal varlığı değerlerini aklamak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık" operasyonu kapsamında aralarında Belediye Başkanı Ali Çelik'in de aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 42 sanığın yargılanmasına başlandı.

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan Belediye Başkanı Ali Çelik ve 12 sanık ile tutuksuz yargılanan 29 kişi katıldı.

Kimlik tespitinin ardından tutuklu sanıkların savunmalarıyla başlayan duruşmada ilk olarak Belediye Başkanı Çelik, iddianameyle ilgili savunmasını yaptı. İddia edilen birçok konuyu ne duyduğunu ne de gördüğünü ifade eden Çelik, belediye başkanı olarak olumlu olumsuz birçok görüşmesinin olduğunu belirtti.

Çelik, telefonunun 24 saat herkese açık olduğunu söyledi.

Çelik'in Avukatı Adnan Özeren ise Mahmutlar Belediyesine denetim yapılmadığını sadece dinleme kayıtlarıyla hareket edildiğini iddia etti. Özeren, şartlar oluşmadığı halde teknik takibin yapıldığını belirterek, Çelik'in serbest bırakılmasını talep etti.

Duruşmada diğer sanıkların savunmasının dinlenmesinin ardından ara karar verildi.

Mahkeme heyeti, Belediye Başkanı Çelik'in de aralarında bulunduğu 13 sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Duruşma yarın tutuksuz yargılanan sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam edecek.

-Olayın geçmişi

Mahmutlar Belediyesinde yolsuzluk iddiaları ve Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan 13 ihbar üzerine 2011 yılının Kasım ayında başlatılan soruşturma çerçevesinde İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şubat ayında Alanya, Antalya ve Manavgat'ta 32 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyonun ardından Belediye Başkanı Ali Çelik'in de aralarında bulunduğu 42 sanık hakkında dava açılmıştı.

Kaynak: AA