Kadınlar Bingöl’deki Tecavüzü Protesto Etti

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup kadın, Bingöl'de 16 yaşındaki E.

A.'ya cinsel tacizde bulundukları ve tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılanan sanıkların bir üst mahkeme tarafından serbest bırakılmasını protesto etti.
Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik KESK üyesi kadınlar, “Tacize ve Tecavüze karşı Susmuyoruz, İsyandayız” yazılı pankart açarak, Bingöl'de 16 yaşındaki E.A.'ya cinsel tacizde bulundukları ve tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılanan sanıkların bir üst mahkeme tarafından serbest bırakılmasını protesto etti. KESK’li kadınlar, “Bedenimiz, kimliğimiz bizimdir”, “Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son” sloganları attı.

Grup adına basın açıklaması yapan KESK İstanbul Şubeler Platformu Yardımcısı Aslı Erdoğan, “Bilindiği üzere tamamı Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyündeki karakolda görevli 8 asker 16 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismar uyguladıkları gerekçesi ile soruşturma açılmış, ancak yürütülen soruşturma kapsamında üst mahkeme tutuklu yargılanan 3 sanığı serbest bırakarak, erkek yargının aşina olduğumuz kararlarından birinin daha hayata geçirmiştir” dedi.

Basın açıklamasının ardından bir süre daha oturma eylemine devam eden grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA