İZTB Meclis Toplantısı

İZMİR - İzmir Valisi Mustafa Toprak, Gezi Parkı eylemlerinin İzmir'deki ilk görev gününde başladığını belirterek, "Hareketli başladık ama aklıselim galip gelecek" dedi.

İzmir Ticaret Borsası aylık meclis toplantısına katılan Toprak, konuşmasında, tarımda verimliliğin artırılması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yürüttüğü toplulaştırma çalışmasının, sektörde önemli değişimlere neden olacağını belirterek, çok kırılgan yapıda olan tarım sektörüne "bir bebek gibi" bakılması, politikaların buna göre belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Tarım ve ticareti çok eski dönemlerden bu yana bir araya getirmiş bir merkez olan İzmir'in, tarımdan elde ettiği katma değeri artırması gerektiğini ifade eden Toprak, borsaların bu anlamdaki katkısının önemine işaret etti.

Toprak, "demokratik bir duruşa sahip" olduğunu belirttiği İzmir'de göreve başladığı gün, Gezi Parkı eylemlerinin yaşanmaya başladığına değinerek, "Hareketli başladık ama ama aklıselim galip geliyor. Demokratik tepkiyle bundan bağımsız gelişen olaylar arasında bağlantı kurmak mümkün değil. İzmir'in tavır, davranış, sükunet ve sakinliğini bozmadan ileriye gitmesi, hepimizin istediği bir şeydir" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in, İzmir'de süs bitkisi, fidan ve fide ile jeotermal ve sera organize sanayi bölgeleri ve kümelenmelerinin kurulması konusunda talimat verdiğini belirten Toprak, konuyla ilgili müteşebbis heyetler oluşturulup uygun alanların aranacağını kaydetti.

Toprak, Ödemiş'de süt OSB'si oluşturulması konusundaki teklifin de bu kapsamda değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

İZTB Meclis Başkanı Barış Kocagöz ise bu meclis toplantısını Diyarbakır'da yapmayı planladıklarını ancak Gezi Parkı olayları sonrası gündemin değiştiğini, bu planı önümüzdeki aylara ertelediklerini bildirdi.

Kaynak: AA