Hamile Eğitim Merkezi Gebe Eğitim Programı 1 Yaşında

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tarafından açılan ve 1 yılını dolduran “Hamile Eğitim Merkezi Gebe Eğitim Programı” çerçevesinde kutlama programı düzenlendi.

Hamile Eğitim Merkezi Gebe Eğitim Programı 1 Yaşında
CÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Dr. Hikmet Boran Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Başhekim Prof. Dr. Ferhan Candan, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ekber Şahin, öğretim üyeleri, doktorlar, hemşireler ve eğitime katılmış olan anneler ile bebekleri katıldı.

Programın açılışı konuşmasını yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meral Çetin, merkezin 2003 yılında altyapısının hazırlandığını belirterek, “Biz eğitimlerin ücretsiz olarak yapılmasını sağlamak için hazırlıklarımızı tamamladık. O dönemlerde eğitimler özel sektör elindeydi ve eğitim hastanelerinde bu uygulama yoktu. Yıllarca bu eğitimleri amatörce yaptık. 1 yıl önce bu işi güzel bir ekip yapmaya başladı.

Bundan da son derce mutluyum. Bu ekip 1 yıldır gebe anneleri hazırlıyorlar. Eğitimlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi Eğitim Hemşiresi Meral Karataş ise “1 yılda 5 grup anne adayına eğitim verdik. Bu 5 gruba 7 hafta boyunca “Gebeliğin Oluşumu ve Anne Sağlığı, Gebelikte Beslenme, Annelik Rolü ve İletişim, Doğuma Hazırlık ve Doğum, Bebek Beslenmesi (Emzirme), Bebek Bakımı, Doğum Sonu Kadın Sağlığı ve Aile Planlaması” konularında eğitim verildi.

Bu eğitimlerin ardından bir veri formu hazırladık. Doğum yapan annelerimizin Yüzde 52’si sezaryen ile doğum yaparken Yüzde 48’si normal doğum yaptı. Annelerimizin Yüzde 81’i doğum sonrası bebeklerini hemen emzirmeye başladı.

Eğitim alan annelerimizin Yüzde 57’si hastanemizde doğum yaptı.” dedi.

Program plaket takdim töreni ve annelere hediyeler verilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA