Gaziantep'te "bimer ve Alo 150 Eğitim Programı"

GAZİANTEP - Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığının düzenlediği "BİMER ve Alo 150 Eğitim Programı" Gaziantep'te başladı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, programın açılışında yaptığı konuşmada, 21. yüz yılda demokrasi ile yönetilen tüm devletlerin amacının, insan hak ve özgürlüklerini en üst düzeye çıkarmak, hukukun üstünlüğünü daima temel ilke olarak kabul etmek ve katılımcı şeffaf vatandaş bir yönetim anlayışını daima ön planda tutmayı hedeflemek olduğunu söyledi.

Başbakanlık genelgesiyle 2006 yılında BİMER Başbakanlık iletim merkezi açıldığını anımsatan Vali Ata, şunları söyledi:

"Bu yasal düzenlemelerin amacı, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde vatandaş yaklaşımının da benimsenmesi, demokratik ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun davranılması, vatandaşın gerek kendilerini, gerekse kamuyu ilgilendiren konularda bilgi edinmek amacıyla yaptığı müracaatlarla denetlemeyi ve demokratik katılımın sağlanması, vatandaşın hesap sorabilmeyi, kamu görevlilerin de yeri ve zamanı geldiğinde hesap verebilmesi hedeflenmektedir. BİMER faaliyete geçtiği tarihten sonra, milyonlarca vatandaşımızın bu kanalı kullanarak müracaat ettiğini görüyoruz. Uygulama, vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili dert ve sorunları hakkında yaptıkları müracaatla gerek kendilerini ilgilendiren sorunlarının çözümünün sağlanması, gerekse kamu hizmetlerinde aksayan birçok uygulamaların düzeltilmesine de vesile olmuştur. Ben bu eğitim programının tüm katılımcılara hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Halil Demirtaş ise günümüz teknolojik olanakları kullanılarak yönetilenlerin inisiyatif kullanmaları, operasyonel yetkinliklerinin arttırılması, kamu idareleri ve yönetimleri arasında bütünlük sağlanması ve taleplerin genel düzeyde karşılanmasını hedeflediklerini belirtti.

Demirtaş, "Kamu yönetiminin tamamlayıcı bir unsuru olarak vatandaşların ve toplumdaki grupların kendilerini açık bir şekilde ifade etmeleri, yasal haklarını kullanmaları, yönetenler ile yönetilenlerin karşılıklı etkileşimini sağlayan yönetim anlayışını, vatandaş memnuniyetini arttırmak amacıyla yurt genelinde kamu çalışanlarımıza yönelik program öngörülmüştür" dedi.

Üç gün sürecek programda kamu çalışanlarına protokol ve halkla ilişkiler eğitimi verilecek. Programa 10 ilden 180 kamu çalışanı katılıyor.



Kaynak: AA